Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2011.02.26. 23:31 Ötletbútor

Matthew Hilton hétvége

Címkék: modern egy tervező hétvégéje

Konstruktív modern bútorok Matthew Hiltontól. Bár az I gerendára hajazó valamit nem igazán értem. Még arra sem lehet rájönni képről, hogy asztal e vagy szék, de a raklapdesign megjelenése óta már nem lepődök meg ilyeneken. Viszont nem értem hogy van ez, valahogy mindig diófás tervezőkbe botlok bele. Nem tudom eldönteni hogy csak rajtam múlik e a dolog, -feltételezvén azt hogy csak a dió bútorokon akad meg a szemem- vagy elterjedt az a jelenség, hogy mindenki aki kicsit is odateszi magát design terén szinte csak dióban gondolkozik. Alig látni már juhart, cseresznyét, bükköt. Tölgy még úgy ahogy, kőrisbe is nagyon ritkán bele lehet botlani. De azt hiszem kezdenek teljesen kikopni régi faanyagok a divatból. Hódít a wenge, zebrano, egyéb egzóták, kétszer késelt mogyoró színű furnérok és a festett mdf lapok. Fenyőből például egyáltalán nem találni modern tervezőt. Pedig most már olyan felületkezelési eljárások vannak amivel teljesen más hatást lehet kiváltani az eredeti felülethez képest. Szerintem lehetne ütős modern bútorokat készíteni fenyő vagy nyárfa félékből is. Tömör fa bútornak nem igazán nyerő lakkozva, mivel legtöbbjük puhább, így könnyen megsérül vagy benyomódik a felület. Furnérosban biztos lenne bennük lehetőség. Itthoni felhasználásban jelen vannak ezek az anyagok, de alig találni olyan megrendelőt aki modernben gondolkozik és ne diófából vagy wengéből vagy valami egzóta furnérosból. Például egy vörösfenyő minimál konyha enyhén fehérre halványítva (vízszintes rajzos erezetű, ajtók egy anyagból kivágva etc..) lehet meghökkentő lenne mindenki számára. De gondoljunk csak bele véletlenül nem pont erről szól már manapság a modern designkultúra? Hatalmas kontrasztok, látványos formák, arcodba vigyorgó zömök testes bútorok, innovatív megoldások. A lényeg a sokkolás. Egy újdonság láttán nekem néha olyan érzésem van mintha kaptam volna egy pofont, de mire észhez térek azt veszem észre már meg is kedveltem az adott dolgot. Ránéznénk az említett vörösfenyő minimál konyhára és elsőre lehet tényleg valami zavaró beütne az agyunkba: vidéki stílusú anyag és minimál design? Talán kicsit le is fagynánk (#!!?##??) aztán egy csettintés után: "Ez tök jó ilyet még nem is láttam." Nem tudom ki hogy van vele, de én látok benne fantáziát.

Szegény Matthew Hiltonról szinte semmit nem szóltam, de inkább beszéljenek helyettem az ötletei és a képek.

Forrás:plusmood.com   matthewhilton.com  dezeen.com  bonluxat.com

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr782693806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása