Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.11.20. 19:27 Ötletbútor

John Makepeace hétvége

Címkék: ötletes bútordesign egy tervező hétvégéje

John Makepeace neve a 20-ik század második felének legnagyobb angol bútortervezői közé tartozik. Komplett lista van arról hány bútor és designnal foglalkozó komoly irodalom foglalkozik vele. Divat ide divat oda ezek a bútorok nem skatulyázhatóak be. Időtálló örök darabok egytől egyig. Nem most készültek, de akár a mai kor design igényeinek is maximálisan megfelelnek.
Forrás:johnmakepeacefurniture.com

Szólj hozzá!

2010.11.19. 19:51 Ötletbútor

Tv-s, könyves nappaliban tárolós

Címkék: nappali

Gondolkodtam pár percig, hogy mégis milyen furnér lehet a bútoron, de nem jöttem rá. A forrás Daniellia fát emleget. Rákerestem, mondanom sem kell ilyen névvel több hölgyet  dobott ki a google mint fafajt. Ezt amúgy milyen zőldnek hívják?
Forrás:europeancabinets.com

Szólj hozzá!

2010.11.18. 08:19 Ötletbútor

Minimál, no nem a stílus hanem a fiókokban rejlő lehetőség

Címkék: ötletes natúr fiókos

Mit lehet rakni ilyen kis fiókokba papírlapon és a semmin kívül? Nagymama hajcsatjait? Fésűt? Ollót? Bélyeget? Mindent ami lapos? Vagy mindent ami nagy de laposra szétszedhető?? Legalább szépek a különböző fafajok erezete ahogy egybe futnak.
Forrás:cantyshanty.com

 

6 komment

2010.11.17. 21:31 Ötletbútor

Möbelkunst meghívó

Címkék: ajánlás

Régóta követem a Möbelkunst honlapot és blogot. Eredeti használt 20-ik századi bútorok és egy lakberendezési tárgyak kereskedésével foglalkoznak. Két okból tetszik. Az egyik: öröm látni hogy van ilyenre igény. Míg a másik, az hogy eredeti -olykor neves- gyártóktól és tervezőktől elérhető áron kaphatunk meg egyedi igényes tárgyakat. Minap kaptam egy meghívást tőlük amelynek egy részét egy az egyben közzé is teszem, mivel a blog olvasójához is szól.

"MEGHÍVÓ

MÖBELKUNST - újra egész napos design vásár

Kedves Bálint!

Szeretettel meghívunk Téged, családodat, barátaidat és blogod olvasóit 600nm-es új raktárunk - egész napos mulatsággal egybekötött - megnyitójára.
A Möbelkunst egy nyolc év alatt kialakult designbútor és ajándéktárgy gyűjtemény. Eredeti vintage darabokat kínálunk elérhető áron az 1950-1980as évekből, leginkább skandináv tervezőktől, de előfordulnak máshonnan érkezett, és magyar iparművész munkák is. Tárgyak történettel, amelyek között majdnem minden megtalálható, ami egy lakásba vagy irodába kellhet: híres tervezők kultikus tárgyai és ismeretlen, de stílusos darabok is, bútorok, lámpák, kiegészítők, plakátok, apró használati- és dísztárgyak. A célunk az, hogy ezek a csodálatos tárgyak, amiket annyira szeretünk, és amelyeket oly sok évig örömmel gyűjtöttünk, az általunk szervezett egész napos design vásárok jóvoltából újra minél több otthonba bekerüljenek. Most méltó helyet is találtunk a sok szép dolognak, és szeretnénk ha velünk örülnél!"




Az új cím: Budapest, IX. kerület Földvári u. 4.
(villamossal: 2-es villamos Közvágóhíd végállomásától 10 perc gyalog,
busszal: Boráros térről fekete 23-as és 54-es busszal 4. megálló)

Az időpont 2010.11.28. 10-18-ig.

Szólj hozzá!

2010.11.17. 07:00 Ötletbútor

Lila köntösben

Címkék: szekrény festett

Tetszik mert tömörfa, mert klasszikus egyszerű forma reaktiválva lett egy modern felkapott színnel, mert felújított változat (berepedt betétből sejthető), mert nem hétköznapi, mert mint ahogyan a képen is látható a fehérrel és a szürkével kimondottan jól kombinálható, mert ha már nem tetszik 10 év múlva a szín újra festhetem és olyan mintha lenne egy új bútorom. Ezt csinálja meg valaki laminálttal!:)

Forrás:cantyshanty.com

 

Szólj hozzá!

2010.11.16. 07:40 Ötletbútor

Ágy a hétköznapokra

Címkék: modern ágyak

Szinte nincs olyan nap hogy ne botlanék bele egy jó kis olasz designba. Így volt ez ma is.

Forrás:homedit.com

Szólj hozzá!

2010.11.15. 20:57 Ötletbútor

Lenyűgöző csigalépcső

Címkék: modern lépcső minimal

A tartószerkezetet az egymásra épülő megvastagított lépcsőfokok adják. Az egészet egy hajlékony gerincoszlophoz lehet hasonlítani, melyben a lépcsőfokok egymáshoz egy-egy ponton vannak rögzítve. A megszokott két vagy több pontos rögzítés (falhoz, vagy pofadeszkához) hiánya teszi izgalmassá a lépcsőt. Felülről lenyűgöző látványt nyújt a spirálisan felfelé törő lépcsőfokok. Általában klasszikus lábazaton álló korlátokkal szoktuk meg a csigalépcsőket, itt is van kapaszkodó lehetőség a stílusnak megfelelő kivitelben. Több mint 360 fokban egy anyagból megcsavart krómozott korlátok adják a pontot az i-re. A lépcső gyártási trükkje csupán ennyi: bármennyire is nehéznek és egyedinek tűnik, valójában az összes lépcsőfok ugyanaz amelyet egy adott fokban mindig elforgatnak az előzőhöz képest. A lényeg a lépcsőfokok megfelelő rögzítésen van.

Forrás:trendir.com

1 komment

süti beállítások módosítása