Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.11.27. 21:44 Ötletbútor

Schulte hétvége

Címkék: egy tervező hétvégéje dióbútor tölgybútorok

Dió, tölgy, kőris álgesztes bükk. Mondanom sem kell karakteres utánozhatatlan fafajok és Németország kedvencei. Érdekesség, hogy ott ahol rengeteg fenyő terem, bútoroknak mégis a lombosfajokat preferálják. (Na nem kell aggódni nem is a sajátjukat termelik ki). Herr Franz Josef Schulte német tervező nem árul zsákbamacskát, bútorai kompromisszum nélküliek. Magas minőség modern minimál egy kis plusszal megspékelve. Kiemelném a színes festett asztal kávákat natúr tölgy asztaltetővel illetve a tároló vagy egyéb funkcióval kibővített szétcsúsztatható dohányzóasztalt és konyhapultot. Egyébként az igazán ínyenceknek jelezném, hogy feltűnik egy egyedi designelem ami egyben szakmai érdekesség is.
Akit kicsit is érdekel, hogy milyen apróságokon múlik a 21. századi tökéletesség mindenképpen ajánlom a tovább hajtást egészen a legutolsó képig. 

Forrás:schultedesign.de

 

 

Akkor jöjjön az érdekesség: gondolom mindenki látott már olyan bútorajtókat egymás mellett (konyha gardrób) amikor vízszintesen vagy függőlegesen futott az erezet egymás után. Ilyenkor egybe furnérozzák le a lapot, majd utólag felvágják és az éleit külön-külön lezárják. Ha megfigyeljük minden esetben -függetlenül attól, hogy a lapon merre fut a szál-  az éleken mindig hosszába futnak az erezetek. Az utolsó két képen látható álgesztes dohányzóasztalon feltűnhet (de van még egy dió tároló is), hogy a tetőn futó erezet az élen is folytatódik. Vagyis nem a megszokott hosszába, hanem keresztbe fut a furnérerezet. Ez látványban egy olyan plusz amire valószínű kevesen fognak felfigyelni, de ugyanakkor annak akinek fontosak a részletek lehet ezért dönt pont e termék mellett. A technológiai rész is izgalmas, mert furnérozásnál nagy pontosságot és többlet ráfordított időt igényel. Akinek még mindig nem esik le a különbség, az vesse össze ezekkel a képekkel:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szintén furnérozott asztal de körbe mindenhol az éleken hosszába fut az erezet.


 

 

 

 

 

 

 

 


Táblásított tömörfa, vagyis látszik a bütüfelület ami annyit tesz hogy a lap rövidebb élén évgyűrűk vannak. Ez mindig tömörfa. Furnérnál nincs ilyen.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr402475685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása