Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.11.25. 07:15 Ötletbútor

A maximális helykihasználás - tetőtéri gardrób

Címkék: gardrób ötletes

Mindenki tudja, hogy egy egyedi faltól falig beépített gardrób maximális helykihasználással aranyat érhet. Nincsenek hézagok, megmaradó porosodó üres lukak csak a bútorfelület mindenhol. Nem is olyan rég egyik megrendelőnk panaszolta, hogy miért nem tervezik a házakat úgy hogy szabvány gardróbokat lehessen hozzájuk vásárolni. Volt már ilyen, azt úgy hívták: panelépítkezés. Szabvány lakás szabvány bútorokkal. Én azt mondom annak ellenére, hogy könnyedén megoldható lenne a tervezők részéről, jobb is hogy nem elterjedt ez a jelenség. Csak még több nyeresége lenne az IKEA és társai csoportnak és még több munkanélküli asztalos.

Forrás:bculik.com

 

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr1002470987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Miro Kiss Ida 2010.11.26. 01:50:56

Kedves Bálint, nagyon érdekes a blogja. Véletlenül bukkantam rá, és mindennap megnézem. Gratulálok, remélem, folytatja!

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.11.26. 07:13:02

Maximálisan egyetértek, bár az IKEA-val alapvetően semmi bajom.
Miért kellene szabványlakás mindenkinek? Nem volt elég több évtizeden át, hogy mindenhol a saci bútor díszelgett az óvodától az összes barátunk szobájáig?
És mennyivel jobb, ha személyre szabott megoldást tudunk magunknak összehozni egy asztalossal, ahelyett, hogy a szabvány által ránk kényszerített kompromisszumok csapdájában élnénk..

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2010.11.26. 19:19:19

@Miro Kiss Ida: Köszönöm Ida, örülök hogy tetszik. Mindenképpen lesz folytatás:)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2010.11.26. 20:00:11

@ZboroKrisz: Pontosan ez amit én sem értek. Úgy látszik egyeseknek hiányzik még a "régi trend". Persze biztos az anyagi okok miatt gondolta így. Tipikus probléma, hogy felépítenek egy házat és akkor jönnek rá hogy bútor is kellene bele. Csakhogy a hitelfelvételnél ezt legtöbbször alulértékelik és akkor jönnek a bánkódások, hogy miért nem szabvány a lakás, meg miért ilyen drágák az asztalosok.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2010.11.28. 08:56:04

@Ötletbútor:
Az ideális az lenne, ha az építész és a belsőépítész/lakberendező együtt tervezné meg a házat, nem utolsósorban a lakók igényeihez igazodva. De ehhez a lakóknak is le kéne ülni gondolkozni, számolni, hogy mennyi tárolni valójuk van és milyen funkciókat szeretnének. Csak így lehet olyan házat építeni, amiben öröm élni...
süti beállítások módosítása