Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.10.25. 07:30 Ötletbútor

Mese mese mátka

Meseszerű íróasztal, amit nem lehet elég komolyan venni. Olyan érzésem van az ilyen bútorral kapcsolatban mint a Herendi porcelán készlettel. Vagy mind megvan és mutogatom, vagy ha csak egy van akkor inkább jobb ha elő sem veszem. Papíron mindig jól mutatnak az ilyen és ehhez hasonló formák de gyakran kiderül, hogy a valóságban nem lehet mihez kapcsolni őket. Gyerekszobába kíváló, de semmi több. Viszont oda is kellene hozzá egy mesés szék, komód, szobaajtó, szekrények....
Forrás:ritterfurniture.com

 

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr802391552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Énbagoly 2010.10.25. 19:49:44

Egy egész gyerekszoba ilyen jellegű bútorokkal berendezve túl sok lenne. Éppen az lenne benne a poén, hogy mondjuk van ez az asztal, hozzá illő székkel, és a szoba többi bútora pedig egyszerű, célszerű darab. Pont ez vehet rá egy gyereket, hogy szívesen üljön az íróasztalához, akár tanulni is. :) Kellenek az ilyen trükkök, hidd el. :)

Egyébként jópár oldalig visszanéztem a blogod, mert nagyon szeretem az igazi fát. Sajnos egy valami sokszor zavart. A fikázás. Gondolom, mivel neked a fa a szakmád, sok mindent másképp nézel, mint egy átlagember. Hidd el, sokan szeretnének igényesebbek lenni, ha megtehetnék. De van akinek csak egy-egy darabra telik. És neki lehet, hogy az előző posztban leszólt fadoboz azért tetszik, mert szép fa, pontosan kidolgozott, és nagyon figyeltek az erezet folyamatosságára. Jól esik egy ilyen tárgyhoz hozzáérni naponta. :)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2010.10.25. 21:20:49

@Énbagoly:
Kedves Énbagoly! Lehet Neked van igazad a bútorral kapcsolatban, ebbe nem látok bele nincs még gyerekem. Meg aztán a "szakik" gyakran hajlamosak bele esni abba a hibába, hogy mindent egységesen akarnak berendezni:) Többek között velem is előfordul néha. Pedig nem vagyok híve az ilyen egyveleges dolgoknak. A saját környezetem sem ilyen és mégis vannak esetek amikor én is az ellenkezőjét erőltetem a drága megrendelőnek.

Egyébként az előző posztban ezt írtam:"Csak tudnám, hogy miként lett díjazott termék az utolsó képen lévő kisasztalka." Tehát nem a dobozt fikáztam. Nekem éppen a doboz tetszett a legjobban és pont azért amiket írtál. Ez is volt a kérdés: "mitől különleges az első képen látható ládika vagy doboz?" A válasz: az erezet volt, és ezt meg is írtad. Gratulálok!!!:) Kitaláltad. Ez gyors volt, legközelebb nehezebbet kell kérdeznem:) Egyébként lehet, hogy fikázásnak tűnik, de korántsem szánom annak. Igazad van a szakmában dolgozom, és tényleg van pár dolog ami zavar mind vásárlói oldalról (szokások), mind kivitelezői oldalról. Ugyanakkor én is elfogadom mástól a kritikát mert az ember csak így lehet több. Viszont -mint ahogy a bemutatkozóban is írtam, jobb oldalt - a blog témája az ötletelgetés mellett a szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Én fa párti vagyok, de gyakran van, hogy hónapokig alig nyúlunk fához szinte csak laminált megy. Senkit nem ítélek el azért mert nem fából készíttet, de még azért sem ha nem asztalosnál veszi meg. Mert tudom nagyon jól, hogy nem mindenki engedheti meg magának.
A díjazott asztalkában pedig én semmi extrát nem látok. A lábak 45 fokban állnak és sötét világos kontrasztos, ennyi. Egyébként szép darab, ezért is került fel a blogra. De nem ér díjat akármilyen jellegű is volt az. A doboz szebb és pont az összevágott erezet miatt.

Énbagoly 2010.10.26. 07:12:19

Hát, nekem van gyerekem, és tapasztalat, hogy jó dolog az érdekes íróasztal. :)

A másikat meg akkor pont félreértettem. :)
A kisasztal helyes darab, de a díjazás... Lehet, hogy lassan már azt is díjazzák, ha valami fából készül. :)

Gondolom, hogy sokkal szívesebben dolgoznál mindig fával, de meg kell élned neked is, és az embereidnek is. Ha bútorlap, akkor bútorlap.
Nem szoktad lefotózni a saját termékeidet? Felrakhatnád azt is a blogra. :)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2010.10.26. 20:47:51

Szívesebben dolgozom fával, de nem mindig van rá lehetőség. Van olyan is hogy egy árban van, vagy drágább a fóliázott / laminált (fornicás) mint a fa és mégis azt választják. Ez már nem pénz, csupán megrendelői ízlés és igény kérdése. Szoktam képeket készíteni bútoraimról, de általában nincs idő szépen beállított képekre, elromlott a fényképezőgép is ezért gyakran csak mobillal kapom le őket még beszerelés előtt. A képek minősége így nem a legjobb. De nem sokára tervezek egy kisebb válogatás posztot.
Egyébként köszi hogy kommenteltél máskor is szívesen olvasom a véleményedet.
Üdv
Bálint

Énbagoly 2010.10.26. 22:05:47

@otletbutor: Járok még majd erre. :) Szeretem a fát. :)
süti beállítások módosítása