Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.08.24. 21:01 Ötletbútor

Vajon hogyan készült? Ágy, lábak nélkül

Címkék: ágyak hogyan készült felettébb érdekes

Próbálok kialakítani egyfajta rendszerességet a blogon. Hétvégente egy-egy designer eddigi alkotásaiból szemezgetek. Míg a hét közepe felé a Discovery Channel-en futó "Hogyan készült?" ismeretterjesztő sorozathoz hasonlóan érdekes kivitelezési és megvalósíthatósági problémákat boncolgatok. Szeretnék még pár dolgot beindítani idővel: lapszemlével és tematikus lakberendezői illetve faipari oldalak ajánlásával spékelnem meg a blogot. Egyelőre ennyi a későbbiekre még vannak hasznos ötleteim de azokhoz nagyobb látogatottság kellene. Ezért is kérek mindenkit akinek kicsit is tetszik az oldal ajánlja ismerőseinek. Nem harap a lájk gomb:)

Faipari szakemberként ha szemügyre veszünk egy bútort elsőként mindig a szerkezeti megoldásra vagyunk kíváncsiak. Előfordulhat, hogy nem jövünk rá elsőre a dolog lényegére. Pláne akkor ha csak pár kép van róla.
Ilyen volt már a csavart pad Zachary Flukertől, és az előző heti lépcsőfokok a falon.
E heti adagnak itt ez a felettébb érdekes ágy. Szó szó designban ott van a szeren. Viszont felmerülnek a kérdések: hogy marad meg egyenesen az ágy? Valamint kibír pl. egy nászéjszakát???





































Feltételezésem a következő: Nem látjuk az ágy hátsó részét ennek szerintem meg is van az oka. Ott lehet a kutya elásva, pontosabban a rögzítés elrejtve. Abból indulok ki, hogy a rögzítő vasalatok süllyesztve vannak az aljzatba. A legjobb ha be van betonozva vagy valami hasonló megoldás. Ez lehet min. 20mm átmérőjú menetes szár talpakkal vagy egészen mélyre befúrt és tiplizett sima menetes szár. Az ágy végébe alulra vastagabb belső átmérőjü csövek vannak beépítve amit rá lehet húzni a menetes szárakra. Persze a menet hosszabb mint a cső, így a végén csavaranyákkal lehet rögzíteni. Azért is mondtam hogy meg van az oka, hogy hátsó kép nem készült mivel a csavarrögzítésnek hely csak hátul van amit egy leszerelhető burkolat takarhat el.
Tehát összességében az aljzatból kiálló rudakra lehet ráemelni az egész ágyat. Ezzel a megoldással pontosan és kilengés nélkül lehetne megoldani a rögzítést. A legfőbb hátránya: a mozdíthatóság. Se előre se hátra nem megy egy tapodtat sem. Megjegyzés még: úgy gondolom az egész ágynak kell egy vaskeret, ami igazán tart és nem ereszkedik meg. Amit végül le lehet burkolni fával vagy műanyaggal (merthogy a képen ez szerintem az). Akinek van ötlete vagy már látott hasonlót szívesen várom a kommentek között.
Gyártó: Cattelan Italia
Forrás:http://freshome.com

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr542244841

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gerst_mate 2011.02.06. 10:30:37

Szerintem a megoldás sokkal kézenfekvőbb, a fényképen pont úgy lóg le az ágytakaró, hogy eltakarja az ágy közepén lévő oszlopot, aminek az árnyéka szerintem kivehető az első képről.
Megaztán ugye az is furcsa, hogy az ágytakaró miért fekszik máshogy a második képen mint az elsőn, feltehetőleg pont azért hogy eltakarja az oszlopot.
Betonacéllal szerintem nem is lehetne megoldani, de ha még meg is lehetne úgy biztos nem, hogy az egész merev legyen és ne mozduljon, szerintem a hátulja simán csak súly, hogy ha az elején a sarokra ülsz, akkor azzal ellensúlyozza, hogy nem borul fel.
Szóval szerintem nyugodtan lehet cipelni az ágyak akárhova, csak a nászéjszakát ne az elülső sarkokon kezdjék, mert csúnya vége lehet:)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2011.02.07. 22:44:30

Igen egyébként ez is egy megoldás.
Köszönöm az ötletet.

pepe (hna design) 2011.02.14. 22:57:40

sziasztok!

először is köszönjük a hivatkozást.
Nem faipari szakemberként remélem sok hülyeséget nem írtunk lépcső ügyben! :)

Az aktuális témához: ne törjétek nagyon az agyatokat, az ágy bizony négylábú, a többi a fotós (és esetleg a photoshop) műve.
www.cattelanitalia.com/popupPhoto.php?Id=382&IdLingua=2

üdv,
Pepe (hna design)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2011.02.18. 23:24:28

Igen, ezeket a terveket én is láttam, de olyan jó lenne hinni abban hogy mégis megvalósítható négy láb nélkül.

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2011.02.19. 16:02:38

Jaj:)Most esett le a "lépcső ügy". Nem értettem eddig, hogy mi akart lenni a hozzászólás első fele:)
Akkor a kérdésre utólag válaszolva: teljesen korrekt volt a lépcsős bejegyzés, pont ezért is hivatkoztam rá.
süti beállítások módosítása