Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.07.05. 18:05 Ötletbútor

Hajlított hinta

Címkék: kültéri felettébb érdekes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Íves hajlított alkatrészekből összeépített kerti hinta. Mindazontúl, hogy egymással ellentétes irányban lehet ülni benne, még az osztott rácsos felépítés teszi érdekessé ezt a bútort. Az ívek egyenként 4-5 rétegből állnak, ezeket mindig vízálló ragasztóval ragasztják. Ez a megoldás szerintem kivitelezhető a normális formájú hintával is. Úgy, hogy a hintán mindenki egy irányban ül. Többnyire olyan bútorok várhatóak a blogra amelyek különösen inspirálnak és már legszívesebben holnap nekiállnék készíteni őket. Az előző Pinch designbéli egyedi bútorfrontos post is ilyen volt. Sőt, mondhatni egyik kedvencem lett. Már csak a megtervezése is kihívás ugyanúgy, mint ahogy ez a bútor is.
Forrás: http://mocoloco.com/fresh2/2010/06/29/the-wave-chair-by-cotelo-powers-wannemacher-wilson.php

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr772131428

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZNy · http://www.kep.tar.hu/zny 2010.08.10. 18:02:26

Szép. Mint egy fészek. Kellemes ringatózásra tökéletes lehet. (Nagyobb kilengéseknél viszont már úgy érzem, hogy csavarodhat, és a korlát is hiányozhat.)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2010.08.10. 18:16:05

Üdv! Köszönöm a kommenteket. Szerintem is ez a hinta csakis "kellemes ringatózásra" alkalmas. Valószínű nem nagyobb kilengésekre (mint pl. játszótéri) lett tervezve. Mindazonáltal nem hinném hogy csavarodna, mivel a főláncról leágazik egy kisebb lánc ami megosztja terhelést. Ha hajlamos is egy kicsit nagyobb kilengésnél csavarodásra, a hinta vissza is rántja magát egyből, így lényegében lendületes hintázásokra használhatatlan.
süti beállítások módosítása