Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2012.01.31. 22:32 Ötletbútor

Három lábú íves ülőke

Címkék: kőris hajlított anyagok szék pad

Ez bizony nem tömör fából hanem rétegelt lemezből készült. Aki tudja mondja meg miért, szakik nem jelentkezhetnek:)

Forrás

8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://otletbutor.blog.hu/api/trackback/id/tr344037641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2012.02.01. 19:32:02

Honnan tudod ültél már benne?:) Egyébként nem nyert.:)

Miss D · http://szegetszeggel.blog.hu/ 2012.02.01. 22:53:57

@Ötletbútor: akkor a könnyebb kivitelezhetőség miatt! igen? nem? szabad a gazda!! :)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2012.02.02. 12:10:53

@Miss D: Honnan tudod készítettél már ilyet? Még nem szabad a gazda:)

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2012.02.04. 22:02:35

@Miss D: Na jó én sem ezekből tudom:) hanem a szálirányból. Ha fa lenne a karfa és a láb része ilyen szálirányú faanyag esetén elég gyorsan letörne mivel párhuzamosan fut a várható terhelés irányával. Márpedig olyat nem igen csinál szakember. Bár ahogy elnézem ha ellentétesen futna még rosszabb lenne. Szóval a két lehetséges szálirány futásból még ez a jobbik ha tömör fából szeretnénk és egy anyagból az alkatrészeket. Viszont rétegelt lemeznél mindegy, mert rétegek vannak összeragasztva amiket ráadásul még laponként 90 fokban el is forgatnak egymáshoz képest és magának az anyagnak nincs domináns száliránya csak a felületnek. Az éleken is látnunk kéne (valamelyest látszik is) a rétegrend miatt de a képről nem jön át 100%, a szálirány egyből választ adhat rá.

Miss D · http://szegetszeggel.blog.hu/ 2012.02.04. 23:09:57

nagyon tetszetős darab, de minél többet nézem, annál inkább az az érzésem, hogy nem túl praktikus. tudod, vannak azok a székek, amikbe belehuppan az ember, utána meg alig bír kikászálódni belőle... na, ez pont olyannak néz ki... :) az esztétikai értékéből ez persze nem von le semmit.

Ötletbútor · http://otletbutor.blog.hu/ 2012.02.05. 08:37:53

Egyébként mondasz valamit, nekem pl. a hát felső részét nem is tartaná meg, én speciel az ilyen székeket nem is szeretem, de ha talán szélesebb és kicsit magasabb lenne több párnával hmm...
süti beállítások módosítása