Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

FAZEKAS BÁLINT

Faipari technikus

Faipari mérnök

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal....

Utolsó kommentek

2012.08.27. 20:09 Ötletbútor

From UK

Szóval a helyzet a következő: idén tavasszal Nagy Britannia felé vettem az irányt munkakeresés céljából, és szerencsére sikerült számomra testhezálló munkakörben elhelyezkednem. Olyanba amiért tényleg szívesen váltottam volna országot. Egy brit kisvállalkozásnál felső kategóriás konyhákat, gardróbokat belsőépítészeti dolgokat készítünk.UK Map Puzzle.jpg Ezek az angolok mindig is különcködtek (jobb kormányos autó, jobb oldali közlekedés, más fajta hálózati dugalj, királyság a 21. században, a mérföld, az inch, de még sorolhatnám) és ez így van náluk majdnem mindennel. Ami nem jelenti mindenképpen hogy rossz, csak más mint Európa vagy a világ többi részén. Úgyhogy többek között azóta is ismerkedem a helyi bútorgyártás sajátosságaival és különlegességeivel, de erről majd egy másik posztban részlesen. Mondanom sem kell új országban új életet kezdeni nem megy csak úgy mint a karikacsapás. Rengeteg munkát fektettünk bele magába a munkakeresésbe, az utána járásba, a papírok elintézésébe. De megérte már csak a szakmai fejlődés szempontjából is. Ezentúl (természetesen) egy kicsit angol szemmel is fogok posztolni. Minden ami érdekes, ötletes és hasznos ide is felkerül.

Kép:http://www.etsy.com

1 komment

2012.08.26. 00:10 Ötletbútor

Frissítve

Örömmel jelentem hogy hosszas szünet után újra frissül a blog. Na persze még nem most, majd holnaptól igazán:)

friss.jpg

Forrás:ndekor.com

Szólj hozzá!

2012.02.24. 21:57 Ötletbútor

Egyszerűség jegyében VI.

Címkék: egyszerűség jegyében

Forrás

1 komment

2012.02.20. 21:41 Ötletbútor

A sarki újságos dohányzóasztala

Emeld ki dohányzóasztalod stílusát kedvenc magazinod beépítésével. De vajon megéri a jól nevelt polgár pukkasztása?

Forrás

1 komment

2012.02.13. 23:51 Ötletbútor

Egy komód

Címkék: modern ötletes komód kőris

Mai napi design ötlet ez a modern komód.

Forrás

Szólj hozzá!

2012.02.08. 23:07 Ötletbútor

Egy finom macchiato fából

Forrás

Szólj hozzá!

2012.02.04. 21:34 Ötletbútor

Csupaív lépcső

Címkék: lépcső hajlított anyagok

Az egyik kedvencem lett ez a lépcső. Bár ha már ennyire egyedi nem értem, hogy miért kapott egy teljesen snassz korlátot.

Forrás Atmos Studio termék

 

2 komment

2012.01.31. 22:32 Ötletbútor

Három lábú íves ülőke

Címkék: kőris hajlított anyagok szék pad

Ez bizony nem tömör fából hanem rétegelt lemezből készült. Aki tudja mondja meg miért, szakik nem jelentkezhetnek:)

Forrás

9 komment

2012.01.24. 23:12 Ötletbútor

Rakásolható lábú asztal

Címkék: bútordesign

Ennél az asztal láb megoldásnál nem elég, hogy színes elemek feldobják az asztalunkat még az egymásra rakható palást formájú üreges központi lábazati elemekkel is könnyedén variálhatjuk asztalunkat akár étkező asztalból dohányzóasztalba. Az alsó és felső elem fix vagyis mindenképpen kellenek ezek meg is adják az asztal minimális magasságát, a köztes alkatrészek behelyezésével pedig tetszés szerint változtatható a magasság.

Forrás

 

Szerintünk: (4/5)
Ötletes?: (0/5)

Szólj hozzá!

2012.01.20. 21:20 Ötletbútor

Terülj terülj ágyacskám

Címkék: ágyak

Címből kiindulva ezen azért óvatosan terüljünk el, mert alvás közben könnyen lefordulhat az ember. Kíváncsi lennék, mennyibe kerül egy ilyen egyedi matrac legyártatása. Az ágy elkészítése nem okozhat gondot, de egy ilyen matrac beszerzése akár igen komoly utánjárásba és pénzbe is kerülhet. Feltéve, ha nem az eredeti gyártótól vesszük az ágyat és esetleg egyediben szeretnénk elkészíttetni magunknak. Utánajártam a témának és találtam pár oldalt akik biztosan foglalkoznak egyedi matrac készítéssel: Novetex, Matracász, Bio-textima, Matrac-center

Forrás
 

Szólj hozzá!

2012.01.18. 18:55 Ötletbútor

Zongora asztal kicsit másként

Címkék: egy kicsit érdekes bútordesign

forrás

 

Szólj hozzá!

2012.01.07. 21:24 Ötletbútor

Kozai bútorok

Azért tudnak valamit ezek a japánok. Ajánlom megtekintésre a http://kozaimodern.com/ oldalt legfőképp olyanoknak akik kedvelik a natúr fa természetét, a szimplán egyszerű designt és a minőségi kivitelezést. Mindezt igen magas felbontású, tiszta képeken élvezhetjük szóval ajánlott nem kihagyni.

Forrás 


 

Szólj hozzá!

2012.01.06. 21:59 Ötletbútor

Tömör tölgy franciaágy tároló fejrésszel

Címkék: minimal ágyak tölgybútorok

Forrás

Szólj hozzá!

2012.01.03. 19:28 Ötletbútor

Kreatív polc

Címkék: egy kicsit érdekes bútordesign

Forrás

Szólj hozzá!

2012.01.01. 10:13 Ötletbútor

BUÉK!

Boldog Új Évet Kívánok minden kedves olvasónak!

Kép

Szólj hozzá!

2011.12.26. 14:46 Ötletbútor

Valahol Manhattanben

Amerikai kint tartózkodásom idején sikerült pár napot Manhattanben töltenem. A sziget valamely belső részen a Central Parktól és a Times Square-től nem messze leltem erre a boltra ahol érdekes formájú fából készült termékek voltak. Íme a képek. 

 

 

Szólj hozzá!

2011.12.24. 23:17 Ötletbútor

Kellemes Karácsonyt!

Ezúton kívánok Kellemes Karácsonyt minden kedves blogger társnak és olvasónak. 

Kedves Olvasóim! Ezennel egyben jelezném, hogy visszatértem. Szeretnék a jövőben minnél többet jelentkezni, és ezentúl szívesen fogadnám mások ötleteit is. Számtalan lakberendező blog létezik már amik teles tele vannak jó bútorokkal, szóval inspirálódni lehet bőven. De ha valaki csak látott vagy kigondolt valamit és nincs róla képe de leírja nekem megrajzolom és közzéteszem. Szívesen veszem bárki bármilyen jellegű ötletét. Kíváncsi vagyok kinek mit jelent a kreativitás és az ötletesség a bútorok terén. Bár a fához jobban vonzódom az anyag lehet bármi. Csak a forma és a stílus számít. Lehet régi, mai, egyszerű, komplikált, saját vagy a szomszédé, itthoni városi vagy akár vidéki külföldi... stb. Természetesen nem marad el az amerikai poszt is.

 

 Kép
 

Szólj hozzá!

2011.07.20. 01:16 Ötletbútor

Folyt.köv.


Kedves Olvasóim!

Kis szünetet kell, hogy tartsak a blog szerkesztésében Amerikai tartózkodásom, és korlátolt internet hozzáférésem miatt. Addig is gyűjtöm az érdekességeket, októberben találkozunk. Üdv, Bálint

 

 

 

 

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása