Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2010.10.30. 07:00 Ötletbútor

Spagetti fából: Pablo Reinoso hétvége

Címkék: natúr felettébb érdekes hajlított anyagok tölgybútorok

Kevesen vannak akik ennyire le tudnak ragadni egy témánál és még kevesebben vannak akik egy témát folyamatosan jól meg tudnak valósítani. Pablo Reinoso nem az aki egy témánál leragad. Névjegyét letette már a parfüm, a design és egyéb művészetek területén. Az argentin születésű de Párizsban élő tervező spagetti bútorai és tárgyai nem mindannapiak. Továbbhajtás után tárul elénk eme sajátos világ.
Forrás: pabloreinoso.com

2 komment

2010.10.29. 18:35 Ötletbútor

Eldöntve

Címkék: felettébb érdekes

Ötletes megoldás, hogy feldobjuk otthonunkat. Persze fogalmam sincs, hogy hogyan tudnak a dobozok az élükön megállni, de biztos van valami trükk. Egyben vicces, elképesztő és szép, mindamellett hogy még használható is: összesen 54kg-ig terhelhető. Amit bevallok elsőlátásra nem tudtam volna elképzelni.

Forrás:malaganadesign.com

 

Szólj hozzá!

2010.10.28. 22:06 Ötletbútor

12 igényes mosdó variáció

Címkék: fürdő elegancia olaszos bútordesign

Egytől egyig kifinomult megoldások az olasz Etrusca fürdőszoba bútorokat és kellékeket gyártó cégtől. Tizenkétszer négy láb, egy szekrény, mosdó és csaptelep. A szerkezet és a funkció ugyanaz, a megjelenés már egyenként más. Érdemes kicsit elidőzni a részleteken is, nekem pl. nagyon tetszenek a tükrök és a különböző nagyon szép fogantyúk is (ahol nincs az push openes, vagyis benyomásra nyílik). Nem elég az egyszerű test, lelket kell önteni a fürdőszobába. Ezek a "fürdő kompozíciók" ha belépsz azt mondják Neked: "Gyere mosakodj nálam". Van pár ami nagyon kéne!!
Forrás:etrusca.it


Szólj hozzá!

2010.10.27. 07:00 Ötletbútor

Szeletelve

Címkék: organikus natúr

Aki szereti az organikus formákat annak érdemes kicsit körbe nézni a naturalismfurniture.com oldalon. Korall széktől kezdve a gomba asztalig elég sok minden megtalálható. A tervező előszeretettel használ különböző természeti formákat így egészen sajátos világgal ruházza fel hétköznapi tárgyainkat. 
Forrás:cribfashion.com és a már említett oldal.

 

Szólj hozzá!

2010.10.26. 08:20 Ötletbútor

Dió rácsos ágy modernül

Címkék: ágyak olaszos natúr dióbútor

Nem bírom magamról lerázni a diófát, mindig követ. Hát még az olasz designereket!! Mindenhol ott vannak és nem hagynak nyugodni. 
Forrás:ceccotticollezioni.it

 

2 komment · 3 trackback

2010.10.25. 07:30 Ötletbútor

Mese mese mátka

Meseszerű íróasztal, amit nem lehet elég komolyan venni. Olyan érzésem van az ilyen bútorral kapcsolatban mint a Herendi porcelán készlettel. Vagy mind megvan és mutogatom, vagy ha csak egy van akkor inkább jobb ha elő sem veszem. Papíron mindig jól mutatnak az ilyen és ehhez hasonló formák de gyakran kiderül, hogy a valóságban nem lehet mihez kapcsolni őket. Gyerekszobába kíváló, de semmi több. Viszont oda is kellene hozzá egy mesés szék, komód, szobaajtó, szekrények....
Forrás:ritterfurniture.com

 

5 komment

süti beállítások módosítása