Html

Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2011.03.31. 20:34 Ötletbútor

Natur tölgy konyha Olaszországból

Címkék: natúr konyhák tölgybútorok

Kedvenc képeim következnek. Natúr, furnérozott és tömörfa tölgy konyha. Ezt a végtelenül letisztult formavilágot a fogantyú kialakítása és a tökéletes kidolgozás teszi majdnem tökéletessé. A profil nélküliség és a párkányok elhagyása szükséges kellékei a mai modern stílusbéli kívánalmaknak, ami némileg ellentétben van a régi fajta osztott üvegezéssel.

Forrás:grattarola.it

1 komment

2011.03.25. 20:09 Ötletbútor

Az egyszerű lehet néha nagyszerű

Forrás:newhouseofart.com

Szólj hozzá!

2011.03.24. 18:47 Ötletbútor

Klasszikus és modern ötvözet

Címkék: festett

Vannak olyan klasszikus formák melyek talán sosem fognak kimenni a divatból, pláne akkor ha kicsit "modernizáljuk" a régi bútorokat. Letisztult élek, profil nélküliség, természetes faerezet kiemelése pácolás nélkül, kontrasztba állítás alap színekkel itt például feketével de ugye elég gyakori a fehér háttérszín is. Ezek mind mind modern stílusjegyek, egy korántsem mainak mondható formavilágban.

Forrás:homedesignset.com

Szólj hozzá!

2011.03.21. 21:37 Ötletbútor

Gardrób sztereotípia(?)

Tényleg igaz hogy egy nyitott rendszerű gardróbszoba legnagyobb hátránya a porosodás? Kiindulva abból hogy még a zárt szobában is kering némi por ami idővel leül a ruhákra, polcokra és egy-egy ritkábban hordott ruhadarabon idővel ez akár észre is vehető? Van valaki aki már ténylegesen tapasztalt ilyet?

Kép forrás:schematiclife.blogspot.com

karmatrendz.wordpress.com

ventasalud.com

1 komment

2011.03.18. 22:06 Ötletbútor

Nappali bútor bükkből (nálunk készült)

Címkék: modern minimal nappali bútordesign nálunk készült

Lassan már jó egy hónapja készült ez a nem hétköznapi kialakítású nappali "bútoregyüttes". A koncepció alapja: bakelit lemezek, cd-k, és újságok számára készüljön egy fiókos 50x205x50-ös elem mely fölé két üvegajtós tárolóbútor kerülne egymáshoz képest húsz centivel lejjebb felszerelve. Tőlük jobbra egy falra építhető S alakú üveg polc kerül majd. A megrendelővel való első egyeztetéskor már gyorsan megtaláltuk azt az irányvonalat amin szeretnénk elindulni. Alapvető szempont volt a szimmetria mellőzése, a modern egyenes stílus, és a szokványostól kicsit eltérő formaiság a józan ízléses határokon belül. Célunk volt a bútorokkal egy olyan sarok kialakítása a meglévő (szintén bükk) bútorok mellé ami formailag teljesen egyedivé teszi, és jókora lökést adhat a nappali ezen -s eddig be nem épített- részében. A bútorokról: anyaga bükk furnérozott forgácslap utólag lécezve. Az alsó és a felső szekrénytestek (korpuszok) gérbe vannak összeépítve. Az alsó fiókos szekrény hat centis keret kapott mely a lábaknál három centre szűkül le. A keret minden illeszkedő éle szintén gérben van összeépítve. A fiókok természetesen csillapított teleszkóppal készültek, a rajzolat egybe fut vagyis egy táblából lett kivágva. A felső ajtó keretek szélessége hét centiről szűkül le négyre, ez adja a felső elemek "Jééé ezek megdőltek!!" érzését:))

1 komment

2011.03.17. 00:09 Ötletbútor

Pálmalevél asztal

Címkék: bútordesign asztalok

Forrás:earlkelly.com

Szólj hozzá!

2011.03.14. 18:40 Ötletbútor

A francia franciaágy

Címkék: ágyak faragott natúr tölgybútorok

A Térkultúrán láttam először pár hete, azóta nem hagy nyugodni ez a faragott ágy. Hibátlan faragás, kiváló alapanyag harmonikus ívek. Nem ám kici occó tömeg gyártott.

Forrás:terkultura.com    frenchbedroomcompany.co.uk

Szólj hozzá!

2011.03.13. 20:31 Ötletbútor

Olivier Dollé hétvége

Címkék: egy tervező hétvégéje

 Forrás:olivier-dolle.com

Szólj hozzá!

2011.03.11. 23:09 Ötletbútor

Régi és új vegyítése

Forrás:parabotfurniture.com

Szólj hozzá!

2011.03.08. 23:34 Ötletbútor

Minimált és kenyeret a népnek:)

Címkék: modern minimal konyhák

A minimál stílus talán egyik legerősebb fegyvere a színnel való játszadozás. Mivel korlátozottak a geometriai lehetőségek, -ugye minden "kocka"- így marad a színezés a dobozok térben ide-oda való rakosgatása mellett. Jó dolog ez, főleg ha el tudunk rugaszkodni a nagy átlagtól, és valami kellemes párosítást sikerül összehozni. Kiemelném még az üveg lábakat valamint a fiókok síkból való beléptetésének ötletét. Mindkettő megadja azt a kívánt pluszt amivel ha élünk garantáltan a mi füvünk lesz zöldebb és nem a szomszédé.

Forrás:trendir.com

Szólj hozzá!

2011.03.07. 22:48 Ötletbútor

Szösszenetek a Lakástrend 2011 kiállításról

Egy-két apróság, kommentár nélkül.

 

Szólj hozzá!

2011.03.04. 21:45 Ötletbútor

Az igazi környezetbarát szatyor(féleség)

Egy kis csemegézés, vagyis totális elkalandozás a bútorok világából. Nem hagyhattam ki  mivel mégiscsak köze van a fához, ugyanakkor egyszerű és szép.

Forrás:thedesignblog.org

Szólj hozzá!

2011.03.03. 12:25 Ötletbútor

Ing a 70-es évekből

Címkék: natúr

Ez a réteg ragasztott ülőfelület számomra olyan mintha egy 70-80-as évekbeli ing mintáját látnám. Tök jó, hogy nagypapi ingjei is hatással lehetnek a mai bútorokra:)) Ha nekem ilyen székem lenne biztos az jutna eszembe hogy ingre nem ülünk mert meggyűrődik:)

Forrás:chairblog.eu

Szólj hozzá!

2011.03.02. 19:58 Ötletbútor

Az egyszerűség jegyében IV.

Címkék: ötletes natúr asztalok egyszerűség jegyében

Végtelenül egyszerű és ötletes.

Forrás:flickr.com

Szólj hozzá!

2011.03.01. 10:00 Ötletbútor

Mindjárt falra mászok!

Címkék: bútordesign agyam eldobom

A sarokba állított ülőgarnitúra.

 Forrás:masterblog.front.lv

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása