Oszd meg másokkal

Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Startlaphoz Add az iWiW-hez Add a Google Reader-hez

Ötletbútor

Ötletek... bútorok. Együtt, és külön - külön. Avagy design, lakberendezés, bútorkultúra elsősorban faipari szempontból. Hazai, külföldi és saját példák, ötletek alapján. Ma már nem lehet tagadni más anyagok térhódítását, jelenlétét, így előfordulnak kombinált és a fa alapanyagtól elrugaszkodott bejegyzések is. Az Ötletbútor blog bútorvásárlási szokásokra, lakberendezési trendekre, megoldásokra adhat alternatívát az érdeklődök számára. Faipari szakmai véleményezés, pozitív és negatív példákkal. Új ötletek új bútorokkal...

Utolsó kommentek

2011.01.28. 22:36 Ötletbútor

Farakás fotel

Kandallósoknak nagy előny, hogy mindig találnak ülőhelyet. Szegény designer managerek egész nap azon törik az agyukat hogy hova tegyék a jól megszokott farakást a lakásban. Bújtassuk el, építsük össze, üljünk rá, tegyük szemetesbe, toljuk keréken! Szerintem egyszerűen helyezzük a kandallóba, gyújtsuk meg és próbáljunk meg ne ráülni.
trendir.com

Szólj hozzá!

2011.01.21. 21:32 Ötletbútor

Félig ferde polcok

Ötletvadászat mai eredménye ezek a féloldalasan eltolt polcok. Szemből olyan mintha árnyékok vetülnének jobbról balról felváltva. Hihetetlen ötletes, és gyanítom sokan elfogadnák otthonra.

Forrás:etsy.com

 

Szólj hozzá!

2011.01.19. 09:40 Ötletbútor

Bölcső, kiságy és komód

Címkék: bio baba és gyerekbútor dióbútor nálunk készült

Ígértem saját munkák bemutatását, íme az első a blogon: egy babaszobába bölcső, kiságy és komód készült. Az első kettő feketedió fából van, a felületre narancsolaj került. Ez a felületkezelési eljárás bionak tekinthető, így a kókusz matraccal kiegészítve egy gyermekbarát és természetes milliő fogja körbevenni a babát. A komód alapanyaga vörösfenyő, dió színre pácolva majd lakkozva. A fiókok hagyományos csúszó fiókok, hogy a kisgyermek későbbiekben ne találjon bennük játéklehetőséget. 

2 komment

2011.01.17. 19:49 Ötletbútor

Dobasztal részletekben

A igényesség a részletekben rejlik. Mindig is így volt és ezután is így lesz.

Forrás:lumberjocks.com

Szólj hozzá!

2011.01.15. 11:01 Ötletbútor

Vladimir Kagan hétvége

Címkék: egy tervező hétvégéje

Német ember, amerikai hatás és egy mondat a New York Timesból mely mindent elmond: "Vladimir Kagan az egyike a legfontosabb bútortervezőknek a 20. században". Bútorai az 50-es 60-as években váltak ikonná. Megalapozta azt az irányzatot amit ma már mindenki ismer és alkalmaz. Ő a 20-ik századi ismert amerikai modern bútorművészet atyja. 
Forrás:vladimirkagan.com

Szólj hozzá!

2011.01.12. 21:16 Ötletbútor

Kanapéban tárolt könyvek

Címkék: kanapé nappali

Forrás:declubz.com

1 komment

2011.01.10. 15:53 Ötletbútor

Kincsesláda

Címkék: nappali

Vajon mit rejt a kincsesláda? Ha jobban megnézzük csak a legszükségesebbeket.
Van itt hely kérem jóféle bornak, valami nassolni valónak, esetleg kedvenc albumnak, olvasnivalónak. Nem is ám akármi aranyféléknek vagy értékes drágaköveknek. Hisz jól tudjuk nem ez kell a jókedvhez, s a derü léthez. Hej, tisztára költő lettem! Na jó nem.

Forrás:homedit.com

Szólj hozzá!

2011.01.08. 19:21 Ötletbútor

Modern nappali bőrkanapékból, Leolux hétvége

Címkék: modern minimal kanapé nappali egy tervező hétvégéje

Holland, német angol, belga és olasz tervezők nappali ötleteit tömörítí magába a leolux cég. Minőségi bőr, tökéletes varrások, igényes kidolgozás, arányos formák. Minden ami a 21. században szem szájnak ingere lehet nappali bútorok kategóriában.

Forrás:leolux.com

Szólj hozzá!

2011.01.07. 21:46 Ötletbútor

Játékos színes kanapé

Címkék: ötletes nappali

Ez a bútor már nagyon kellett. Egyszerűen nagyon tetszik.

Forrás:polopuentearanda.com

Szólj hozzá!

2011.01.06. 23:35 Ötletbútor

Farakásba rejtett tárgyak

A farakás mögé rejtett tárgyak kora lejárt. Most már farakás közepébe kell helyezni a dugi dolgokat. Persze adódik a kérdés ki tart a nappaliban egy rakás fát bútornak? Jóformán mindenki. Valaki apró forgácsokban laminált felülettel, valaki szépen kidolgozott lakkozott felülettel, valaki meg összerak egy kupac szőrös deszkát és kész a bútor.
Forrás:fancycribs.com

2 komment

2011.01.05. 21:22 Ötletbútor

Sebesült droid éjjeli szekrény

Eme bútor birtokosaként kicsit olyan mintha droidunk lenne a lakásban. Ráadásul nem is akármilyen. Egy megrepedt javított változat. Persze mondanom sem kell talán, hogy a galád mód szándékosan beépített repedés faékkel való "feltuningolása" teljesen szakszerű és ahogy tetszik -vagy éppen nem tetszik- akár sikeres design elem is lehet. Holnaptól a megmaradt egészségesebb berepedezedt anyagot lehet félreteszem (eddig levágtuk az ilyeneket, hulladék volt), hátha a következő tíz évben valaki igényesen szentimentálisan rendel egy berepedt felületű éjjeli szekrényt. 

Forrás:thecubetheory.com

Szólj hozzá!

süti beállítások módosítása